top of page

Rebozo sluitingsmassage 
Een bijzondere (verwen) ochtend voor de jonge moeder!

2. Rebozo sluit 1.jpg
2. Rebozo sluit 2.jpg
2. Rebozo sluit 3.jpg
2. Rebozo sluit 4.JPG
2. Rebozo sluit 5.jpg

..."De doeken gaven een heerlijk geborgen gevoel.
                                                     Heel fijn om mijn fysieke grenzen zo te voelen"....

 

Het einde van de kraamtijd komt in zicht. Het schakelen naar het 'normale' (werkbare) leven komt dichterbij. Hoe gaat het nu met jou?

Was er in de afgelopen periode ook aandacht voor jou, had je tijd en aandacht voor jezelf, of stond je alleen maar in de zorgmodus en werd al je energie 'opgeslurpt' door (de zorg voor) jullie kleintje?

Tijdens de zwangerschap en baring opent het lichaam van de vrouw zich, letterlijk en figuurlijk, om het leven door te geven. Een bijzonder mooi, natuurlijk, maar ook levensveranderend proces.

Na deze intense periode van zwanger zijn, bevallen, kraamvrouw en jonge moeder zijn, mag jij weer dichter bij jezelf komen om naast moeder, ook gewoon weer jezelf zijn.

De Rebozo sluitingsmassage draagt hieraan bij. Even wat extra liefdevolle aandacht voor jou!

 

Rebozo sluitingsmassage

Het toepassen van de Rebozo sluitingsmassage met de rebozo doeken geeft een diepte ontspanning en bevordert je herstel. Je kunt het inzetten als bijdrage aan de overgang van de kraamtijd naar het meer alledaagse leven.

 

De Rebozo massage siert zich door zijn eenvoud. De massage is zeer toegankelijk, doordat deze gekleed wordt uitgevoerd en vrijwel voor iedereen geschikt is. De massage wordt gegeven door 2 personen. Het mag de wens van de kraamvrouw zijn of ik deze bijzondere massage geef samen  met haar partner, of met iemand anders. De sluitende massage wordt aan huis gegeven.


Tijdens de massage wordt steeds een ander deel van het lichaam van de kraamvrouw in de Rebozo doek gewikkeld. Gedurende 5 tot 10 minuten wordt de doek flink aangetrokken. De vrouw krijgt hierdoor het gevoel dat haar lichaam wordt gesloten. Het sluiten gebeurt van top tot teen.

Je wordt heen en weer gewiegd in een ritme dat bij je past en je hoeft even helemaal niets. Door de omsluiting van de Rebozo doeken ervaar je geborgenheid en veiligheid. Je ontspant volledig door je over te geven aan het doek. Je verbind je weer met jezelf en hierdoor kom je meer terug in je lijf. Op alle niveaus kan het worden ervaren.

 

Voorafgaand aan de sluitingsmassage onder het genot van een kop thee, kunnen we bespreken hoe de bevalling is geweest, hoe de start van jouw moederschap was en/ of hoe het nu met je gaat. Ook kan jij een speciale intentie, wens of doel hebben waarom je de sluitingsmassage wenst en dit mag aandacht krijgen. Ik stem mij af op jouw behoeften en wensen. Hierna volgt de massage. In overleg worden hier wel of geen woorden bij gebruikt.

 

Wil je de verwenochtend compleet maken?

De sluitingsmassage kan worden uitgebreid met voorafgaand een geurend voetenbad tijdens de thee, een voetmassage en indien gewenst een korte hoofd- schouder- en bovenrug massage.

 

Keuze uit verschillende mogelijkheden:

1. Sluitingsritueel, de sluitende massage met rebozo doeken. Tijd voor thee en fijn gesprek. Ook na de massage is er ruimte om, indien gewenst, de ervaring te delen.
Tijdsduur totaal: ong. 2 uur. (Incl. voorbereiding, en een kwartiertje extra rust na de massage) .
 

2. Idem optie 1. Inclusief voetenbad, voetmassage en indien gewenst een korte  hoofd-, schouder- en bovenrugmassage.

Tijdsduur totaal: ong. 3 uur. (Incl. voorbereiding, en een kwartiertje extra rust na de massage). 
 

De Rebozo sluitingsmassage is ook uitermate geschikt voor de verwerking van de bevalling. Ook heeft het een helende werking na het verlies van je kindje tijdens de zwangerschap, tijdens of kort na de geboorte. 

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met mij op.

 

bottom of page