Marian Groenewegen.jpg

Al jaren ben ik gefascineerd door “Het leven”, La Vida.

Hieraan gekoppeld, nieuw leven, de geboorte van een kind.

Ik ontdekte mijn passie, geboortebegeleiding.

 

Mijn naam is Marian Groenewegen, ik ben gelukkig getrouwd

en ik ben trotse moeder van een zoon en een dochter.

Na jaren in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest groeide mijn behoefte om me vanuit m'n hart in te gaan zetten voor het welzijn van mensen. Ik ben een mensen-mens.

Mede door mijn eigen levenservaringen werd ik steeds bewuster en creëerde ik mijn eigen lifestyle. Door met een open positieve blik, vol vertrouwen in het leven te staan, te 

accepteren wat er op mijn pad komt en volop te genieten van alles wat er is, kwam ik steeds dichter bij mezelf. Hiermee wil ik graag andere mensen inspireren.

Ik volgde mijn hart en startte een prachtige intuïtieve coachingsopleiding. Tijdens het volgen van deze opleiding ontdekte ik de opleiding tot Doula. Een doula is een zwangerschaps- en geboortecoach. De puzzelstukjes vielen op z'n plek: Aanstaande ouders coachen, rust, aandacht en geborgenheid bieden rond een hele bijzondere 

gebeurtenis in hun leven. Als ik hiermee, bij het aller-prilste begin van een nieuw leven, een klein steentje kan bijdragen aan een positieve start voor moeder en kind, voor het hele gezin, dan is mijn missie volbracht. Uit ervaring kan ik nu zeggen dat het prachtig is om dit aanstaande ouders te kunnen bieden.

Opleiding en ervaring

Sinds 2012 ben ik werkzaam als gediplomeerd doula en heb ik al veel ervaring mogen 

opdoen bij het begeleiden en ondersteunen van meerdere zwangerschappen en geboorten. (Zie ervaringen van ouders). Ik ben aangesloten bij de NBvD, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's.

Hieraan voorafgaand heb ik in 2010 een opleiding Life-coach gevolgd met aansluitend een opleiding “Intuïtief Coachen”. Daarnaast ben ik gediplomeerd zwangerschaps-yogadocent en geef ik inmiddels 4 jaar, wekelijks les aan 2 groepen zwangere dames. 

Ook volgde ik een cursus zwangerschapsmassage. Al veel aanstaande moeders hebben deze ultieme ontspanning als zeer positief ervaren. Daarnaast ben ik gediplomeerd docente babymassage en geef ik cursus babymassage zodat ik er ook na de geboorte voor moeder en kind kan zijn.

Verder blijf ik mij verdiepen en verrijken met nieuwe kennis en informatie middels 

workshops, lezingen en andere (internationale) conferenties om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen geboortezorg.

Workshops welke ik heb gevolgd:

 • Workshop From Womb to World met Anna Verwaal (2012)

 • Workshop Hormonal Physiology of Childbirth met Anna Verwaal (2013)

 • The hormone of closeness. The role of oxytocin met Dr. Kerstin
  Uvnas- Moberg (2013)

 • Spinning Babies met Gail Tully (2014)

 • Rebozo advanced workshop (2015)

 • Workshop Hypnose en bevallen (2016)

 • Workshop Bewuster omgaan met energie (2017)

 • Spinning Babies met Jennifer Walker (2017)

 • Bijscholing Postnatale Yoga bij Samsara Yogadocentenopleiding (2017)

 • Bijscholing Baby yoga (2017)

 • Bijscholing aromatherapie (2017)

 • Workshop EFT voor Doula's (2017)

Over mij