top of page

Coaching; Voor, Tijdens en Na de geboorte

Zwanger zijn, moeder worden en moeder zijn.

Een bijzondere, misschien wel de meest bijzondere periode in het leven van een vrouw.

Een periode waarin de aanstaande moeder zorgeloos moet kunnen genieten van het zwanger zijn, van de weg naar en de geboorte van haar kindje. Het is belangrijk dat zij met een trots en goed gevoel op de bevalling kan terugkijken. Een positieve zwangerschap- en bevallingservaring heeft invloed op een goede hechting met haar kindje. Dit alles draagt bij om de start van het moeder(ouder)schap, maar ook de toekomst als gezin prettig en rustig te gaan ervaren.

 

Zo zou het moeten zijn.
Helaas loopt het vaak anders.
Door mijn jarenlange expertise in de geboortezorg weet ik hoe vaak een zwangerschap problemen geeft, een bevalling alles behalve positief verloopt en/of dat het moeder(ouder)schap zwaar valt.
Ik ontmoet vrouwen met een kinderwens waarbij de zwangerschap uitblijft; vrouwen die na een eerdere nare ervaring geen invulling durven geven aan hun kinderwens of opzien tegen de bevalling; vrouwen waarbij de zwangerschap onderbroken moest worden; zwangere vrouwen die zich niet durven binden aan hun kindje vanwege eerder verlies of doordat iemand uit haar directe omgeving dit heeft meegemaakt; maar ook moeders die geen hechting, binding voelen nadat hun kindje is geboren.

 

De roze wolk is ver te zoeken.

Deze vrouwen kunnen zich onzeker, niet begrepen, eenzaam, angstig, verdrietig, lastig, schuldig, machteloos, rusteloos voelen en in sommige gevallen raken ze zichzelf kwijt.

 

Herken jij jezelf in bovenstaande?

Mis jij zorg, begeleiding en begrip?
Wees trots dat je het erkent en weet dat je niet de enige bent.
Weet dat er goede zorg is voor jou!


Graag help ik jou om verandering te brengen. Als gespecialiseerd coach, - ook bij (bevallings)trauma-, hypnotherapeut en doula, kan ik er voor je zijn. Persoonlijke, liefdevolle begeleiding op maat is wat ik jou bied.

 

Hoe kan ik er voor jou zijn?
Ik luister naar jouw verhaal. Door tijdens de coachsessie samen te praten over waar jij last van ervaart ontstaat duidelijkheid en krijg je nieuwe inzichten. Bijvoorbeeld waarom iets gaat zoals het gaat of is gegaan of waarom je op een bepaalde manier denkt, reageert en/of handelt. Dit kunnen Inzichten zijn waar je zelf mee aan de slag kunt. Door bewustwording en met behulp van aangereikte tools, krijg je (weer) grip op jouw situatie en kan één sessie al genoeg zijn om verandering te maken.


Mogelijk komen er naar aanleiding van ons (intake) gesprek inzichten, thema’s of onderwerpen aan het licht welke meer aandacht vragen. Bijvoorbeeld als er sprake is van bevallingstrauma, hechtingsproblematiek of zwangerschap- of geboorteverlies. Ook kunnen inzichten gekoppeld zijn aan (oude) overtuigingen of patronen waar jij niet bewust van bent. Dit komt omdat deze liggen opgeslagen in jouw onderbewuste, in jouw onbewuste brein.
Met hypnotherapie kunnen we bij deze informatie komen.
(Zie voor meer informatie: Hypnotherapie).

 

Het proces van veranderen start al vanaf ons eerste contact. Al snel sta jij weer in je eigen kracht, durf je weer te vertrouwen op jezelf én zal jij weer die blije en stralende vrouw worden wie jij in essentie bent. Hierdoor kun jij weer (meer) gaan genieten van het leven. Dit is wat ik jou gun. Gun het jezelf!

Neem contact met mij op voor meer informatie, tarieven of voor het maken van een afspraak, ook als jouw situatie anders is dan hierboven beschreven.

Coaching

bottom of page