top of page

Moxa stuitconsult  

1. Moxa 1.jpg
1. moxa 2.jpg
1. moxa 3.jpeg
1.Moxa 4.jpg
1.moxa 5.jpg

 

Soms ligt je kindje 'in stuit'

Vanaf ongeveer 36 weken heeft een kindje een vaste positie aangenomen. Het is fijn als je kleintje dan met het hoofdje naar beneden ligt. Dit heeft namelijk een positieve invloed op het verloop van de bevalling en op het verloop van haar of zijn geboorte. Helaas liggen niet alle kindjes rond die periode in deze optimale positie. De één ligt met z'n billen naar beneden, de ander ligt met de voetjes naar beneden en weer een ander kindje ligt nog wat dwars in de baarmoeder. Vaak wordt gesproken over: 'De baby ligt in stuit'. Als de baby deze ligging aanhoudt wordt de kans op een keizersnede groter.
 

Veel moeders hopen vaginaal te kunnen bevallen.
 

Als je rond de 32 weken zwanger bent en je hebt vernomen dat je kindje in stuit ligt kan je, als je dit wilt, verschillende dingen doen om de baby te helpen draaien om naar een optimale positie te komen. Het is raadzaam hiervoor zachte, veilige manieren te gebruiken.
 

Hiervoor maak ik gebruik van Moxa-therapie.

In combinatie met een ontspannende Rebozo massage en oefeningen vanuit Spinning Babies vergroot dit de kans dat de baby meer ruimte krijgt en zich uitgenodigd  voelt te gaan draaien.  

 

Moxa-therapie is een behandeling welke voorkomt uit de Chinese Geneeskunde. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een moxa-stick. Deze stick bestaat uit samengeperste kruid, het bijvoetkruid, het ziet eruit als een grote sigaar. Een gloeiende moxa-stick verwarmt specifieke energiebanen via een speciaal accupunctuurpunt bij de kleine teen. Je wordt niet aangeraakt. De warmtestraling is aangenaam, pijnloos en veilig.
 

De meest geschikte termijn om met moxa-therapie te beginnen is vanaf 33 - 35 weken, de kans van slagen is dan het grootst. Niet geheel onbelangrijk om te melden is dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat door moxa-therapie de kans 75 % is dat het kindje spontaan draait.
 

Na deze eenmalige sessie bij jullie thuis geef ik uitleg en tips hoe jullie de behandeling en bijhorende oefeningen zelf kunnen voortzetten.
 

Als de baby na max. 2 weken niet gedraaid is en er is een afspraak gemaakt voor een uitwendige versie door de gynaecoloog, geeft de moxa-behandeling voorafgaand aan de versie een grotere kans van slagen.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met mij op.

 

bottom of page