top of page

Ik heb de zwangerschapsyoga en daarop volgend de babymassage cursus gevolgd, wat beiden erg interessant en leerzaam was. Eerst tijdens de yoga; de voorbereiding op het moederschap, de connectie maken met je kindje in je buik, ontspanningsoefeningen voor jezelf en wat ook heel prettig is de informatie en voorbereiding op de bevalling.

Hierna de babymassage waarin je leert naar je kindje te kijken, ontspanning mee te geven aan je kindje door middel van massage en andere aanrakingen, maar tevens ook fijne tips en adviezen over je beginnende moederschap! Erg fijne coaching dus ook voor jezelf als kersverse mama. Kortom iets wat elke nieuwe moeder kan gebruiken om voorbereid en stabiel het moederschap te (gaan) beleven.

Moeder van Seth.

Ik heb de cursus babymassage als heel leuk en waardevol ervaren. Marian heeft op een heel prettige en rustige manier de diverse technieken aangeleerd. Het is heerlijk om mijn dochter te masseren en te zien dat ze er van geniet. Wat ook fijn was, is dat er ruimte was voor ieders (baby) behoefte en om ervaringen uit te wisselen. Een absolute aanrader!

Moeder van Solèn.

Voordat ik de cursus babymassage begon bij Marian, wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Babymassage? Is dat hetzelfde als bij volwassenen, maar dan iets voorzichtiger? Is dat voor de ontspanning van de baby?  
Na de cursus gedaan te hebben, heb ik  een heel ander beeld gecreëerd, een heel positief beeld!  
Als eerste vond ik het heel prettig hoe Marian met mijn twee zoons van 4 maanden omging. Ze legde heel rustig contact en bleef continu observeren. Het kwam voor dat ze onrustig waren, of erg druk, waardoor babymassage op dat moment geen zin had. Marian was daar heel relaxed onder en zei dat we dat dan ook niet moesten doen. Heel fijn! Daarnaast legde ze alle keren heel rustig uit wat we deden en waarom. Je hebt echt even een één op één moment waarin je je kindje zowel lichamelijk als met liedjes en bewegingen aandacht geeft. Het stimuleert de motoriek en werkt ontspannend.   
Voor mij heeft het vooral het voordeel gehad dat ze beter in slaap konden komen en dat ik wist wat ik kon doen als ze last van buikkrampjes hadden. Het geeft echt ontspanning en ze leren hun lichaampjes goed kennen. De baby's werden rustiger en vonden het geborgen gevoel erg fijn. Echt een aanrader! 

Moeder van Mees en Sam.

De cursus babymassage heeft mij zoveel meer gebracht dan alleen de technieken van het masseren. Marian leert je echt naar je baby te kijken, te luisteren en aan te voelen wat je baby echt nodig heeft. Je baby is nog zo klein en nog zo gevoelig. De lessen worden niet afgewerkt maar Marian levert echt maatwerk voor je baby maar ook voor mij als moeder. We zijn 1 les geen eens toegekomen aan de massage maar hebben andere technieken toegepast waar mijn zoon en ik behoefte aan hadden en waardoor we daarna de rust hadden om de massage weer op te pakken. Dit was echt geweldig om te zien hoe mijn zoon erop reageerde, met een zucht zag ik dat het hem echt tot rust bracht. Ik pas deze technieken en de massage nog steeds toe. Wat fantastisch is het om weer een lach van je kind te krijgen omdat je hem net geeft waar hij behoefte aan heeft. Ik denk vaak terug aan de lessen en ben Marian dankbaar dat zij met zoveel liefde haar werk uitvoert.
Moeder van Mike.

Al tijdens de yoga hoorde we dat Marian babymassage verzorgd en omdat ik met massages van mijn moeder ben opgegroeid, wilde ik dat ook graag Stijn laten ervaren.

Al gelijk bij binnenkomst straalde Marian zo veel rust uit dat Stijn gelijk in haar handen in slaap viel. Niet dat hij zo’n onrustige baby is, Stijn is al relaxt van zichzelf, maar toch. Mijn zusje noemde Marian gelijk de ‘babyfluisteraar’.

We hebben de lessen als heel leerzaam en super leuk ervaren. Vooral ook dat Marian speciaal op zaterdag ochtend tijd vrij maakte zodat mijn vriend ook deel kon nemen aan een massage les. Iedere massage startte met een ontspanningsoefening voor mama en kind. Daarna deed Marian de bewegingen voor op een babypop en wij met Stijn. Naast alle bewegingen hebben we ook veel handige baby tips van Marian geleerd, ze is een vat vol ervaring en wijsheid zonder betweterig te zijn. Mijn vriend vond het erg leerzaam. Hij is niet zo gewend aan omgaan met hele kleine baby’s. We zijn heel blij dat we de babymassage bij Marian hebben geleerd en het was super dat ze thuis de lessen kwam geven.

Nog iedere dag maken we gebruik van de technieken die we geleerd hebben. Stijn vindt het heerlijk om gemasseerd te worden en ook de omvattende druk werkt heel goed als Stijn een beetje onrustig is of tegen de slaap vecht.

Moeder van Stijn

Ervaringen van ouders met cursus babymassage

bottom of page