top of page

Hypnotherapie

Hypnotherapie helpt en is voor iedereen die open staat voor een positieve verandering in zijn of haar leven!

 

Hypnotherapie is één van de snelst groeiende therapievormen en dat is niet voor niks. Waar andere therapiesoorten vaak langdurige trajecten nodig hebben, ben je met hypnose veelal in maximaal 3 sessies klaar. Wie wil dat niet?


Dus als jij de keuze hebt waar kies jij dan voor? Lange tijd intensief aan je probleem werken om het probleem op te lossen of hypnose inzetten en er in 3 sessies vanaf zijn?

 

WhatsApp Image 2023-02-01 at 17.08.59.jpeg

Hypnotherapie helpt en is voor iedereen die open staat voor een positieve verandering in zijn of haar leven!

 

Hypnotherapie is één van de snelst groeiende therapievormen en dat is niet voor niks. Waar andere therapiesoorten vaak langdurige trajecten nodig hebben, ben je met hypnose veelal in maximaal 3 sessies klaar. Wie wil dat niet?


Dus als jij de keuze hebt waar kies jij dan voor? Lange tijd intensief aan je probleem werken om het probleem op te lossen of hypnose inzetten en er in 3 sessies vanaf zijn?

 

Waarom werkt hypnotherapie zo veel sneller en effectiever dan veel andere methodes? En hoe werkt hypnose dan?

 

Wanneer je in hypnose gaat, ga je eigenlijk naar een hele diepe staat van ontspanning, een staat van trance. Je kunt het vergelijken met een diepe meditatie of de staat waarin je verkeert net voordat je in slaap valt. Je bent je ook nog gewoon bewust van waar je bent en dat je in hypnose bent.In die staat van hypnose, je bepaalt zelf hoe diep je in ontspanning gaat, is het mogelijk met je onbewuste brein te communiceren. Je hebt je bewuste brein, het stuk waar je actief mee denkt, en je onbewuste brein, het stuk wat de rest regelt.

WhatsApp Image 2023-02-01 at 17.05.13.jpeg

Dat onbewuste brein beslaat 95% van je totale brein en is geniaal.
Je onbewuste brein regelt ontelbaar veel interne processen waar je totaal niet bij na hoeft te denken. Jouw onbewuste zorgt ervoor dat op dit moment terwijl jij deze tekst aan het lezen bent, je bloed wordt rondgepompt in je aderen, de maaltijd verteerd wordt, je ademhaalt, de informatie die je tot je neemt op een speciale plek wordt opgeslagen.

En denk jij na als je een glas water drinkt, over hoe je het water in moet schenken? Met hoeveel kracht je je hand samenknijpt om het glas vast te houden en welke spieren je moet bewegen om vervolgens je arm omhoog te bewegen naar je mond? Of denk je na over hoe je ’s ochtends uit bed stapt, doe je dat eerst met je linkerbeen? Of eerst met je rechter? Of je iemand die je voor het eerst ontmoet aardig vindt, of juist niet…

 

Nee, dat doe je niet. Dat gaat allemaal automatisch! Al deze processen worden onbewust aangestuurd.

 

Dit grote deel van je brein, het onbewuste deel, is ook het stuk waar je patronen, normen, waarden en overtuigingen liggen opgeslagen.
De meeste therapieën zoeken oplossingen voor je probleem op bewust niveau. Wanneer er echter op onbewust niveau een patroon of overtuiging zit, is het bijna onmogelijk dit op bewust niveau echt te veranderen.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij als klein kind jezelf een patroon hebt aangeleerd. Dat patroon was toen heel handig maar nu heb je er last van en ervaar je het als een probleem. Dat patroon zit dan vast in je onbewuste en dat is dan ook de plek waar we het probleem met hypnotherapie gaan aanpakken.


Waar ervaar jij last van?

 • Loop jij steeds tegen dezelfde problemen, thema’s aan?

 • Beheersen je problemen jouw leven en wil je die graag aanpakken?

 • Ben jij helemaal klaar met jouw onzekerheid, schuldgevoel of lage zelfbeeld?

 • Ervaar jij angst, een specifieke angst of beïnvloeden meerdere angsten jouw leven?

 • Wil jij je blijer, vrijer en fijner voelen maar blijft iets jou in de weg staan?

 • Lukt het je niet om ontspannen en blij zwanger te zijn?

 • Zie je op tegen de bevalling en kun je dit gevoel niet ombuigen?

 • Ervaar jij (na jaren nog) last van een eerdere nare (bevallings)ervaring?

 • Mis jij een goede hechting met je kind? Kort na de geboorte of op oudere leeftijd?

 • Wil je eindelijk jouw onbewuste patronen en overtuigingen doorbreken?

 • Zijn er zorgen niet benoemd waar jij last van hebt en voor goed een punt achter wilt zetten?

 

Door hypnose in te zetten, pak je een probleem bij de wortel aan!

Met behulp van mooie effectieve methodes vanuit de Hypnotherapie kan ik jou helpen met een breed scala aan problemen. Hierdoor kunnen op onbewust niveau oude patronen en negatieve overtuigingen worden overschreven, worden opgelost en kom je snel tot het gewenste resultaat.
 

Hoe verbaasd zal jij zijn als jouw probleem is opgelost?
Hoe ziet jouw leven er dan uit?

 

Hoe ziet een hypnosesessie eruit?

Voorafgaand aan de eerste sessie hebben wij elkaar al gesproken en heb ik van jou een ingevuld intakeformulier ontvangen.

Wanneer je voor je eerste sessie bij mij komt, beginnen we met een voorgesprek waarin jij vertelt over het probleem, klacht of zorg waar je aan wilt werken. Is dit helder dan kies ik een techniek, een methode die ik tijdens de sessie ga inzetten. Ik deel nog wat algemene informatie over hypnose en de werking van je brein zodat je een nog beter beeld hebt van waarom hypnotherapie zo krachtig werkt.

Voordat we beginnen met de hypnosesessie leg ik precies uit wat we gaan doen en wat je mag verwachten hoe je in hypnose gaat en terwijl je in hypnose bent. Je weet dus vooraf al wat er gaat gebeuren zodat je ontspannen de hypnose in kunt en de sessie ontspannen gaat ervaren. Want hoe meer jij ontspant hoe meer er gebeurt.
De sessies worden als fijn en ontspannen ervaren en duren ongeveer 2 uur. Na de sessie praten we nog na.

Ik adviseer je direct na de sessie geen belangrijke afspraken te plannen. Hypnotherapie vindt plaats onder diepe ontspanning en de overstap naar afspraken kan onprettig zijn. Geef jezelf de tijd te verwerken wat er tijdens de sessie is gebeurd. Zeker wanneer hypnose helemaal nieuw voor je is.

Wanneer je voor een tweede of derde sessie komt, hebben we ook eerst een voorgesprek. We bespreken je ervaringen sinds de vorige sessie en ik vraag je opnieuw wat het probleem is waar je dan doorheen gaat werken. Ik werk vanuit het nu. Het kan namelijk zomaar zijn dat het probleem van de eerste sessie niet precies datgeen is waar je nu aan wilt werken, dus dat vraag ik altijd. Verder is alles weer hetzelfde, dus ik leg vooraf uit wat we gaan doen en wat je mag verwachten en achteraf praten we na.
 

Hypotherapie is leuk en ontspannend, het is veilig, werkt snel en effectief.
Elke sessie geeft veranderingen, inzichten of zelfs de oplossing voor jouw probleem of voor hetgeen jou bezighoudt. Het is een cadeau aan jezelf
.


Dus heb jij ergens last van en wil je hier nu eindelijk afscheid van nemen, laat me je dan helpen. Uiteraard ben je bij mij op een veilige plek en ga ik discreet om met de verkregen informatie uit de sessies, deze blijft tussen ons en binnen de 4 muren van de praktijkruimte.


Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd over wat hypnotherapie inhoudt en wat het jou zou kunnen bieden.
Heb je nog vragen of wil je afspraak maken neem dan contact met me op. Ik vertel je graag meer en beantwoord al jouw vragen. Hierna kun je overwegen een eerste afspraak te maken. De volgende afspraken maken we per keer.

Mocht jij te ver van ’s-Gravenzande afwonen dan behoren online-sessies tot de mogelijkheden.

bottom of page