top of page

Cursus babymassage "Baby en mama in balans"

 .....Babymassage, aanraking en liefkozing is voor baby's

                                                              net zo belangrijk als eten en drinken.....

 

Babymassage

Babymassage is ontspannen en genieten voor twee! Baby’s zijn gevoelig voor liefdevolle aandacht, aanraking en rust. Bij het geven van babymassage zijn deze aspecten volledig met elkaar verweven. Babymassage is veel meer dan alleen je baby masseren. Babymassage schept een intense band tussen moeder(ouder) en kind. De oprechte aandacht, de aanraking en het samen plezier hebben vergroot het zelfvertrouwen van je baby. Door het directe fysieke contact begrijp je de lichaamstaal van je baby beter. Babymassage is erg nuttig en kan problemen zoals darmkrampjes, overstrekken, voorkeurshouding of reflux helpen verlichten. Ook voor baby's die onrustig zijn of veel huilen kan babymassage heel fijn zijn. Het zorgt ervoor dat je baby meer ontspant en rustiger gaat slapen. En hierdoor jij ook. Babymassage is quality-time voor twee.

Volg de cursus babymassage "Baby en mama in balans".

Je leert naar je baby te kijken, te luisteren en aan te voelen wat je baby echt nodig heeft. Je leert masseren volgens de Shantala babymassage; een eeuwenoude, eenvoudige methode die gemakkelijk toepasbaar is. Daarnaast leer je nog andere verschillende massagetechnieken, ook welke technieken op een bepaald moment het meeste effect zullen hebben. Verschillende thema's, zoals huilen, troosten, slapen komen ter sprake. Daarnaast is er ook aandacht voor jou in jouw nieuwe rol als moeder. Veel moeders gaan na de cursus met veel nieuwe verkregen inzichten, tips en tools naar huis ter ondersteuning van het kersverse moederschap.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten (dit is afhankelijk van het aantal deelnemers) en is bedoeld voor baby’s tussen 6 weken en zes maanden. De groepsgrootte is maximaal vijf baby’s plus moeder/vader. De cursus is inclusief olie. Je krijgt een flesje olie en een duidelijk naslagwerk waarin je de massage kunt nalezen. De cursus wordt zowel individueel als in groepsverband gegeven, als jij dit wenst, bij jou thuis. Uiteraard kun je je baby tijdens de cursus voeden en/of verschonen. 

Lees ervaringen van andere ouders

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met mij op.

 

bottom of page