top of page

Zwangerschapsmassage

.....Het was een lange tijd geleden dat ik me zo kon ontspannen.....

 

Zwangerschapsmassage

Geef je lichaam extra aandacht tijdens de zwangerschap. In de drukte van alle dag, waarin alles moet, de werkdruk vaak hoog is, is een massage een weldaad voor lichaam en geest. Aandacht voor het vaak vermoeide lichaam, jezelf en je kindje. Echt even niets moeten. Gun jezelf en je kindje het intense gevoel van rust en ontspanning. 

Tijdens de massage ontspannen de spieren, de ademhaling wordt dieper, er komt meer rust in het hoofd en lichaam. Vaak reageert je kindje ook op jouw diepe ontspanning, vaak een waardevol contactmoment tussen jullie tweetjes.

De massage is een totale lichaamsmassage en duurt een uur, hierbij houd je je ondergoed aan. Ik masseer met warme, 100% natuurlijke olie.

Voorafgaand aan de massage is er tijd voor thee en nog meer aandacht voor jou.

Vanuit mijn beroep als doula, zwangerschapsyoga-docent en coach ben ik er ook dan voor je om antwoord te geven op eventuele vragen en om je nog wat tips en tools mee te geven voor de bevalling. 

Gun jezelf een massage! Ook erg leuk om cadeau te krijgen of om te geven, bijvoorbeeld bij een babyshower of verjaardag.

Mooie Cadeaubonnen zijn hiervoor beschikbaar. 

 

Rebozo massage

Met behulp van de traditionele Mexicaanse draagdoek, de Rebozo, wordt het lichaam zachtjes gemasseerd en gewiegd. Door de ritmische bewegingen welke door het lichaam resoneren, verzacht en ontspant het lichaam. Een weldaad o.a. bij (pijn) klachten van het bekken en onderrug. Maar ook zonder klachten een heerlijke ontspannende massage welke zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling kan worden ingezet. 
Tijdens de massage houd je je kleding aan. De houding die je aanneemt -je zit, ligt of staat-, en de duur van de massage zijn afhankelijk van de klachten.

Tijdens de bevalling kan de Rebozo massage helpen de pijn te verminderen maar ook de ontsluiting te stimuleren, dit omdat door de massage het lichaam zich overgeeft en mag ontspannen. 

Ontspanningsmassage na de bevalling

Hoe fijn kan het zijn om bij de start van het drukke moederschap, waarbij veel energie naar de baby gaat, een massage te ontvangen. Even alles loslaten en alle spieren weer laten ontspannen. Zowel mentaal als fysiek. Lief zijn voor de baby maar ook voor jezelf. Een ontspannen mama geeft een ontspannen baby.

 

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met mij op.

 

bottom of page