top of page

Moeder van Kes

“Alleen al de wetenschap dat ik Marian had gevraagd doula te zijn bij mijn bevalling, gaf me een heel gerust gevoel! Het idee dat er in die uren iemand naast me zou staan die verstand heeft van bevallen, weet wat je doormaakt en weet hoe de beleving verzacht kan worden…
 

In de gesprekken voorafgaand aan de bevalling leerden we elkaar goed kennen. Marian verschafte informatie over het fysieke, technische, emotionele en - omdat ik daarin geïnteresseerd ben -  ook het spirituele van een kindje dragen, moeder worden, de geboorte en alles wat daarbij komt kijken. Aan de hand daarvan stelden we een heel persoonlijk geboorteplan op. Het voelde goed om me actief te verdiepen in de mogelijkheden en te overdenken wat bij mij past. Marian heeft een positieve levenshouding en gelooft net als ik dat rust, warmte en aandacht pijn verzachten.
 

Natuurlijk weet je dat de bevalling alles behalve ‘volgens plan’ zal verlopen, maar toch geeft het rust om informatie daarover naar je toe te halen. Ik kreeg er dan ook serieus zin in! Het gevoel van ‘kom maar op, laat het maar beginnen!’ Op de dag van mijn bevalling was Marian snel aanwezig toen het nodig werd. Ze merkte dat ik verder was dan ik zelf doorhad en samen belden we de verloskundige. Die kwam snel en constateerde dat er geen tijd meer was om naar het ziekenhuis te gaan. Omdat daarvoor ook geen noodzaak bestond, besloten we dat het een thuisbevalling zou worden. Een grote verrassing, want daarop had ik me totaal niet ingesteld! Maar ik vond het prima en bleef heel relaxed, want ik voelde me in goede handen.
 

Tijdens het bevallen droeg Marian mogelijkheden en houdingen aan op basis van haar invoelingsvermogen en haar kennis van mij als persoon. Ik kon me volledig overgeven aan de dames (doula, verloskundige, kraamverzorgster) om me heen. De bevalling verliep snel, maar voorspoedig en in mijn beleving rustig. Ik ben ervan overtuigd dat de inzet en positiviteit van Marian daaraan heeft bijgedragen. Ik kon opgaan in de ongekende en onbekende krachten van mijn lichaam. Mijn zoontje en ik bleven  rustig en hij kwam in een prettige, warme sfeer ter wereld. Ook de nageboorte en het aanleggen aan de borst verliepen goed. Het was gewoon superfijn allemaal en de sfeer was goed!
 

Ook na de geboorte nam Marian regelmatig contact met me op om te checken hoe het ging met mij en mijn zoon. Ze luisterde goed naar wat en hoe ik vertelde en beleefde en kon op basis daarvan vragen stellen die me verder brachten. Zo kon ik de positiviteit en daarmee mijn zelfvertrouwen hoog houden, ook als dat soms (door vermoeidheid ofzo) wat minder lukte. Inmiddels kijk ik terug op 5 mooie eerste maanden van het leven van mijn zoontje.
 

Ook bij een eventuele volgende zwangerschap zou ik Marian inschakelen. Of je nu een partner hebt    of niet (zoals ik): een kindje krijgen is gewoon best een ‘vrouwending’ en een coach in deze bijzondere uren van een mensenleven,  naast de fijne verloskundige en kraamverzorgster, verlicht de totale beleving. Een mooie investering in een ‘zachte landing’ voor je kindje op deze wereld!”

bottom of page