top of page

Moeder van Nees & Rona

Ik heb Marian leren kennen als docente zwangerschapsyoga tijdens mijn eerste zwangerschap. Goed voorbereid en open minded keek ik uit naar de bevalling, ware het niet dat mijn zoontje in stuit bleek te liggen en toen mijn vliezen 4 weken voor de uitgerekende datum spontaan braken, deze bevalling uitliep op een keizersnede.

Een mooie ervaring en een goede start, maar niet waarop je hoopt. Ik was er best van geschrokken en veel beslissingen rondom de zorg worden genomen zonder dat ik mijzelf assertief genoeg voelde om dit anders te wensen.

Toen ik na ruim 1,5 jaar zwanger bleek van onze dochter, wist ik al heel vroeg dat ik iets met dit gevoel van angst en onmacht wilde doen. Ik kwam opnieuw in contact met Marian en samen hebben we een coachingstraject doorlopen waarin ze me heeft geleerd het verleden een plek te geven, met positieve affirmaties bezig te zijn en vooral uit te kijken naar de bevalling. Alle wensen die ik had hebben we samen verwerkt in een geboorteplan en ik kreeg er echt zin in. Ik kon me goed ontspannen en keek uit naar de dag dat het zover zou zijn. Oprecht zonder angst, paniek of ongemak. Op zondag 7 januari is onze dochter geboren, slechts 3 uur na de eerste wee. Het was alsof mijn lijf precies wist wat het moest doen.

Ik denk dat mijn mindset me enorm heeft geholpen om het te laten gebeuren en dit dank ik aan de ademhalingstechnieken van Marian en haar positieve woorden. Mede hierdoor is het echt een prachtige ervaring geweest waar ik heel dankbaar voor ben. 

bottom of page