top of page

Geboren Raff

Via mijn zus ben ik bij Marian gekomen. Mijn zus weet dat ik altijd de rillingen krijg als het over de zwangerschap en de bevalling gaat.  Dit is mijn eerste zwangerschap en ik vind het heel spannend en je weet niet wat je te wachten staat. Daarom had ik toch doorgezet om meer informatie te vragen over een doula.  Gelukkig was het eerste contact met Marian heel laagdrempelig en hadden we contact via de mail. Hierna kwam ze bij mij thuis en ging ze kijken op welke punten ik vast liep. Hier kon zij dan op inspringen en zo mij coachen. Marian is heel enthousiast en je kan haar echt alles vragen. Ze heeft goede tips en ze wilt je bij alles helpen.

De uitgerekende datum kwam steeds dichterbij. Maar ik was niet bang meer. Ik dacht: ik heb Marian en dan komt alles goed.  Door haar verhalen en tips kon ik me goed voorbereiden. Vanaf 37 weken staat haar telefoon heel de tijd paraat voor je.  Als je gaat bevallen komt ze gelijk naar je toe.

Toen het bij mij zover was, appte ik dat ik weeën had, maar dat het goed te doen was. Toen we naar het ziekenhuis gingen hadden we gebeld dat ze ook naar het ziekenhuis kon komen. Daar aan gekomen was Marian er ook. Ze stuurde dingen aan en gaf tips. Dit was zo fijn. Ze liet je wel de intieme momenten met elkaar extra goed beleven.  

Op het laatste moment met de ontsluitingsweeën werd het pittig, ze bracht de Tens aan en dit gaf toch een beetje verlichting.  Ook vond mijn man het heel fijn dat zij er bij was. Hij kon (door haar tips) mij extra goed steunen.

Uiteindelijk begonnen de persweeën en Marian en mijn man sleepte me erdoor heen. Als er iets moest gebeuren, stelde ze me gerust. En daar was mijn kleine man dan! Had ik het toch helemaal zelf gedaan, zo zonder pijnbestrijding! Wie had dat ooit gedacht. Ik was zo trots op mijzelf, op mijn man en op onze kleine jongen.

Wij hadden dit niet zonder Marian gered.

 

bottom of page