top of page

Geboren Jill

Toen ik hoorde wat een Doula voor je kan doen was ik gelijk enthousiast. Ik zag niet op tegen de bevalling, helemaal niet zelfs, maar ik was zoals ze dat zeggen 'bewust zwanger' en wou graag een goede voorbereiding op de bevalling zodat deze voor zowel mijn kind als mijzelf zo soepel mogelijk kon verlopen. Marian kon ook een hoop wijze lessen en de handige tips geven voor tijdens mijn zwangerschap die ik goed heb kunnen toepassen. Door verhalen van vriendinnen die niet goed op de bevalling konden terugkijken en die daarom niet op een roze wolk hebben gezeten wist ik dat een goede voorbereiding belangrijk is. Het opstellen van een geboorteplan, samen met je Doula, is daar ook onderdeel van. Doordat Marian met mij tijdens de zwangerschap de verschillende scenario's heeft doorgenomen wist ik wat me te wachten stond toen we naar het ziekenhuis moesten en waren de medische handelingen mij niet onbekend zodat ik me snel kon overgeven en mij totaal op de baby kon richten. Ook een keizersnede bevalling hadden we besproken dus ik wist wat er ging gebeuren toen deze beslissing werd genomen en dat ik nu snel de kleine in m'n armen zou hebben. 

 

Ondanks dat mijn man en mijn moeder ook een grote steun zijn geweest tijdens de bevalling heb ik het als zeer prettig ervaren dat ook Marian bij de bevalling aanwezig was. Zij kon mij goed begeleiden om de weeën op te vangen en rustig te blijven ademen. En daarnaast heeft Marian er voor gezorgd dat mijn wensen zoals 

opgesteld in het geboorteplan, zo ver als mogelijk, konden worden opgevolgd door het medisch personeel.                                                                                                                                 

Het geboorteverslag wat Marian opstelt na het natraject is prachtig en van onschatbare waarde voor mij. Een Doula is dus wat mij betreft een echte aanrader, zowel voor tijdens de bevalling als tijdens het voor- en na traject van de zwangerschap.  

Ik durf ook te zeggen dat het inhuren van een Doula je garantie kan geven voor een grote roze wolk na de geboorte van je baby. Het goed kunnen terugkijken op de bevalling, ook al loopt deze niet zoals je had gewild, is erg belangrijk om op een roze wolk te kunnen zitten en te blijven!

bottom of page