top of page

Geboren Saar

Mijn zwangerschap en bevalling van mijn eerste kindje heb ik zonder begeleiding van een Doula gedaan. Op zich kijk ik hier niet negatief op terug maar toch waren er vooral tijdens de bevalling een aantal momenten waarvan ik later dacht .. dat zou ik liever anders gezien /gewild hebben.Tijdens mijn tweede zwangerschap bekroop mij dit gevoel nog veel sterker toen ik door omstandigheden half bij de verloskundige en half medisch onder controle kwam te staan. Het was een sterk tussen wal en schip vallen gevoel wat niet prettig was en waarbij ik bang was dat juist de dingen die ik graag anders zou willen tijdens deze aankomende bevalling weer wellicht fout zouden kunnen gaan. Omdat ik weleens eerder van een doula gehoord had was ik dan ook aangenaam verrast dat juist mijn zwangerschaps yoga lerares ook een doula was. Nadat Marian tijdens een les dit kort had aangestipt en een kleine toelichting had gegeven kreeg ik een positief gevoel dat dit nou net het geen was waar ik behoefte aan had.

 

Na de les besprak ik het met mijn man en ook hij zag het zitten om Marian als Doula in te schakelen. Daarna hebben we een aantal fijne gesprekken gehad waarin Marian en ik bespraken wat en hoe mijn wensen waren en mijn ervaring was met mijn vorige bevalling. Ik heb deze gesprekken als heel fijn ervaren omdat ze met een zelfverzekerd gevoel gaven dat ik goed voorbereid was op alles wat  zou kunnen gaan komen. Tijdens de gesprekken hebben we ook een geboorteplan opgesteld wat ikzelf later heb uitgewerkt samen met mijn man zodat ook hij betrokken was bij het geheel. Door de drukte van werk , huishouden en een loslopende peuter moet ik ook wel zeggend dat deze gesprekken met Marian even een fijn momentje voor mezelf met baby waren ,even geen afleiding maar geconcentreerd bezig zijn met het kindje dat in je groeit. Ook vanuit marian voldoende input dmv boekjes waar ik snachts als ik niet kon slapen lekker in lag te lezen!

 

En toen brak de grote dag aan.... de uitgerekende datum en niets vermoedend ging ik laat naar bed die dag en dacht ik ineens hé dat gevoel herken ik dit gaat niet lang meer duren. Daarna mijn man wakker gemaakt en hem Marian laten bellen dat we naar het ziekenhuis zouden gaan omdat het al vrij vlot verliep. Tijdens de bevalling was Marian letterlijk en figuurlijk het steuntje in de rug, ik en mijn man voelde ons zelfverzekerd en 

vooral totaal ontspannen. Alles verliep  heel voorspoedig en terugkijkend was het echt een fantastische ervaring. Ik zou echt iedere  zwangere vrouw een Doula aanbevelen en natuurlijk Marian als het even kan :) het geeft echt zo'n sterk ontspannen en tevreden gevoel.

 

 

 

bottom of page