top of page

Geboren Esther

Voor de geboorte van ons tweede kindje hebben wij Marian gevraagd ons te begeleiden. Bij onze eerste hadden we ook een doula en dat was erg fijn. Al in de maanden voor de bevalling was het prettig Marian erbij te hebben. We hebben veel praktische zaken voor na de bevalling op een rijtje gezet, die ze me elke 

keer na ons gesprek mailde (fijn met die zwangerschapsdementie!). Marian heeft veel contact met ons gehouden, geen mailtje, telefoontje of app was haar te veel. Ook heeft ze me een heerlijke voetmassage gegeven, dat was erg ontspannen. Bespreken van het geboorteplan was ook fijn om met Marian te doen, zelfs als je het al een keer gedaan hebt, komen er toch weer nieuwe dingen naar boven als je er zo samen over praat.

 

Tijdens de bevalling heeft Marian me vooral geholpen door me te helpen ademen en mijn aandacht naar mijn buik te brengen. Dat verzachtte de weeën duidelijk, vooral tijdens het laatste heftige stuk. En niet te vergeten: ze heeft mooie foto’s gemaakt van de eerste momenten na de geboorte! Ook na de bevalling heeft Marian haar passie voor het doula-zijn laten zien met weer veel contactmomentjes en een prachtig fotoboekje met het bevallingsverslag erin. Al met al zou ik iedereen een doula bij de bevalling aanraden!

bottom of page