top of page

Geboren Abel

Tijdens mijn tweede zwangerschap koos ik voor yoga als voorbereiding op de bevalling. Toen ik op de yoga informatie kreeg over de doula is het balletje gaan rollen.

Omdat we nog wel erg twijfelden of we het prettig vonden om iemand anders bij de bevalling te vragen, hebben we Marian uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Maar Marian haalde deze twijfel weg, we voelde ons meteen prettig bij haar.

Marian gaf duidelijke informatie over haar rol als doula. Ze zou samen met ons kijken wat wij prettig vonden en wat we deze keer anders wilden. Daarnaast zou zij naar de artsen kunnen verwoorden wat wij wilden. 

 

Marian is voor de bevalling meerdere keren langs geweest, we hebben veel gesproken over onze ervaringen en wensen. Haar positieve houding en peptalk maakten het altijd tot een prettig gesprek. Ik vond het erg fijn om tijdens die laatste zware loodjes iemand naast me te hebben die me positief coachte en een luisterend oor bood. Daarnaast was het heel speciaal om zo intensief bezig te zijn met de voorbereiding van de bevalling. Het waren juist die momenten dat ik me goed kon richten op het kindje in mijn buik. 

 

Mijn angst voor de bevalling nam af en ik voelde me steeds zekerder worden. Wij konden aangeven waar we graag meer informatie over wilden en Marian bereidde de gesprekken daarop voor.Tijdens de bevalling was Marian een grote steun. Ze gaf massage en wist me op moeilijke momenten te motiveren. Omdat ik de bevalling met meer vertrouwen in ging en ik beter voorbereid was op alle mogelijke scenario's kon ik me veel beter richten op het opvangen van de weeën. Wat was het prettig om continu 

twee mensen aan je bed te hebben! Ik heb vooraf nog wel getwijfeld of het niet belemmerend zou zijn dat er iemand anders naast je partner aanwezig is. Marian heeft echter geen moment tussen ons in gestaan en hield zich op de achtergrond waar nodig. Ik heb deze bevalling heel anders ervaren. Het was wederom geen gemakkelijke bevalling en de pijn vond ik vreselijk, maar door alle steun en de fijne voorbereiding kijk ik terug op een hele mooie ervaring. Het moment dat ik onze zoon eindelijk in mijn armen kreeg vergeet ik nooit meer en dat gevoel overheerst als ik terugkijk op de bevalling.

 

Ook de nazorg vond ik erg prettig. Marian heeft een prachtig geboorteverslag gemaakt met daarin de hele bevalling beschreven. Dit is een heel waardevol boekje wat ik nog vaak even opensla. Marian heeft ons op een liefdevolle en zeer positieve manier de begeleiding gegeven die we nodig hadden. En daardoor kan ik nu terugkijken op een positieve ervaring en ben ik er van overtuigd dat onze zoon de beste start heeft gekregen die hij kon krijgen.

 

 

 

bottom of page