top of page

Babymassage (extra) in de kraamtijd

3. babymassage (extra) 1.jpg
3. babymassage (extra) 2.jpg
3. babymassage (extra) 3.jpg
3. babymassage (extra) 4.jpeg
3. babymassage (extra) 5.jpg

Als jij het allerbeste wilt voor je kindje én voor jezelf!
 

De kraamzorg heeft afscheid genomen, de bezoekjes van de verloskundige nemen af en je partner gaat misschien ook al weer aan het werk.  En oeps, nu sta je er alleen voor!

Geen paniek, want vanaf dit moment kan je ook een beroep doen op mij.

Deze ochtend staat in teken van jou, hoe het met jóu gaat, over waar je tegenaan loopt of onzeker over bent.  Hoe het  is om moeder te zijn van een pasgeborene. Natuurlijk is er ook aandacht voor jouw kindje en hoe het met hem/haar gaat. Heel fijn om deze ochtend te combineren met babymassage wat ontspanning geeft voor jullie beiden.

 

Die eerste tijd met 'n baby kan heel intens zijn voor jou als kersverse moeder/ouder.
Er komt veel op je af. Zelf zit je nog midden in je herstel en dan huilt de baby ook nog. Je voelt je soms alleen of onzeker en bent misschien bang iets niet goed te doen.

 

Vanaf de geboorte tot ongeveer 2 weken daarna is jouw kindje een heerlijke rustige baby. Het drinkt, poept en slaapt vooral veel. Na ongeveer 2 weken komt daar vaker verandering in. Je kleintje gaat dan meestal meer huilen. Dit hoort bij zijn of haar ontwikkeling.
 

Niet alle jonge moeders weten waarom een kindje huilt, erg onrustig is of slecht slaapt. Het is ook moeilijk om de signalen van hun kleintje goed op te pikken. Veel jonge moeders kunnen het huilen niet goed verdragen wat vaker resulteert in meer onzekerheid.
 

Ik kan je hierbij helpen. We bespreken hoe het met jou en hoe het met de baby gaat. We kijken samen ook naar hoe de bevalling is geweest voor jou en wat dit mogelijk voor impact heeft gehad op jouw, jullie kindje. 
 

Tijdens deze eenmalige sessie bij jou thuis, leer ik je, als jij dit wenst, helpende massage technieken, vanuit de "Babymassage in de kraamtijd'. Deze zijn een weldaad voor elke pasgeborene.  Deze 'technieken' hebben veel  effect op de start van de baby. Het brengt de baby rust en ontspanning, het draagt bij aan verzachting van de darmkrampjes en andere ongemakken. Hierdoor huilt een baby minder en slaapt beter. Tegelijkertijd door jouw liefdevolle aanraking intensiveert het de hechting en biedt het je kindje een extra gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het heeft veel effect op hoe "lekker "de baby in zijn/ haar 'vel' zit. En als een kindje zich prettig voelt en ontspannen is, is de moeder dit vaker ook.  Er is altijd een wisselwerking. 
 

Oftewel een ochtend boordevol waardevolle tips voor jou in combinatie met babymassage voor jouw kleine schat.
 

Deze ochtend is heel waardevol vanaf direct na de geboorte tot ongeveer 6 weken. Ook bij vroeggeboorte, zelfs in het ziekenhuis worden de massagetechnieken van 'Babymassage in de kraamtijd' toegepast!
 

Als je het  een waardevolle ochtend vond, kun je hierna, de Shantala babymasssage privé aan huis of in groepsverband volgen.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met mij op.

 

bottom of page